Fun fact:

Barbie is 23% groter dan alles in Barbieland om de ongemakkelijke, ongelijkmatige schaal na te bootsen waarin echte Barbies en Barbie-activiteitensets worden geproduceerd. Daarom lijkt Barbie soms te groot voor dingen zoals haar auto of waarom plafonds te laag lijken in de Dreamhouses

Barbie

Director: Greta Gerwig
Imdb:   7.1

In deze originele vertelling begint Barbie aan een ontdekkingsreis om haar ware ik te vinden, ver voorbij de grenzen van de verwachtingen en clichés die de wereld haar heeft opgelegd. Samen met Ken verlaat ze de comfortabele, perfecte wereld van Barbie-land om de complexe realiteit van onze wereld te ervaren. In hun thuiswereld was diversiteit de norm, met Barbies in allerlei rollen: van geneeskundige tot staatshoofd, van ruimteverkenner tot alles daartussenin, waarbij vrouwen elke droom konden najagen. Ken was er vooral om Barbie te ondersteunen. Maar eenmaal in de echte wereld staan ze voor een verrassend feit: vrouwen worden hier vaak gereduceerd tot objecten, onderschat en niet naar waarde geschat. Deze schokkende openbaring daagt zowel Barbie als Ken uit en zet hen op een pad van zelfreflectie en onverwachte avonturen.

  • 2023
  • 1 h 54 min
  • Adventures

Cast:

Ryan Gosling (Ken), Connor Swindells (Aaron Dinkins), Luke Mullen (Guy at the Beach #1), Will Ferrell (Mattel CEO), Ray Fearon (Dan at the FBI), Will Merrick (Young Mattel Executive), Mette Towley (Barbie Video Girl), Margot Robbie (Barbie), Annie Mumolo (Anxiety Mom), Helen Mirren (Narrator), Ariana Greenblatt (Sasha), Michael Cera (Allan).

Official trailer:

Naar boven