inception

Fun fact:

Een leuk feit over de film “Inception” uit 2010 is dat regisseur Christopher Nolan meer dan een decennium heeft besteed aan het ontwikkelen van het concept en het script voordat de film werd uitgebracht.

Inception

Director: Christopher Nolan
Imdb:   8.8

Dom Cobb is een gespecialiseerde dief, de beste in zijn vakgebied: hij betreedt de dromen van mensen om hun diepste geheimen te stelen. Wanneer hij de kans krijgt op verlossing in de vorm van een laatste, haast onmogelijke missie, grijpt hij deze met beide handen aan. In plaats van iets te stelen, moet Cobb nu een idee planten in iemands geest. Samen met zijn team van specialisten betreedt hij de gelaagde structuur van de menselijke droomwereld. Maar persoonlijke demonen en een vijandig droomlandschap bedreigen hun missie en zetten alles op het spel.

  • 2010
  • 2 h 28 min
  • Action

Cast:

Leonardo DiCaprio (Cobb), Joseph Gordon-Levitt (Arthur), Ellen Page (Ariadne), Tom Hardy (Eames), Ken Watanabe (Saito), Cillian Murphy (Robert Fischer), Marion Cotillard (Mal), Michael Caine (Professor Stephen Miles), Tom Berenger (Browning), Dileep Rao (Yusuf)

Official trailer:

Naar boven