The dark knight

Fun fact:

Heath Ledger, die de Joker speelde, sloot zichzelf op in een hotelkamer voor ongeveer een maand voor de opnames van de film om zich voor te bereiden op zijn rol. Hij hield een dagboek bij over de gedachten en gevoelens van de Joker. Zijn vertolking werd alom geprezen en hij won postuum de Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol.

The Dark Knight

Director: Christopher Nolan
Imdb:   9.0

Wanneer Gotham City wordt geteisterd door een nieuwe crimineel, de Joker, moet Batman de ultieme test doorstaan. Terwijl de Joker chaos en vernietiging zaait, wordt Bruce Wayne geconfronteerd met morele dilemma’s over gerechtigheid en wraak. “The Dark Knight” duikt diep in de psyche van zowel helden als schurken en stelt de vraag wat ware heldhaftigheid betekent in een wereld vol duisternis.

  • 2008
  • 2 h 32 min
  • Action

Cast:

Christian Bale (Bruce Wayne / Batman), Heath Ledger (The Joker), Aaron Eckhart (Harvey Dent / Two-Face), Michael Caine (Alfred Pennyworth), Gary Oldman (Lt. James Gordon), Maggie Gyllenhaal (Rachel Dawes), Morgan Freeman (Lucius Fox), Cillian Murphy (Dr. Jonathan Crane / Scarecrow), Eric Roberts (Salvatore Maroni), Chin Han (Lau)

Official trailer:

Naar boven